NYE ARBEJDER

Her på siden fortæller jeg om de nye arbejder, jeg er i gang med - om mine arbejdsprocesser, idéer og tanker. Hvis du ønsker at købe et af billederne, finder du dem under malerier.

nye malerier af Mette Brinch

November 2020: Tre af mine nye malerier. Jeg er gået op i størrelse og har malet på store lærreder. Jeg har også skruet op for farverne for at skabe kontrast til hørlærredet. Jeg har arbejdet videre med betydningen af figurerne, som inspirerer mig. 

nye malerier af Mette Brinch

Maj 2020: I disse malerier har jeg i højere grad arbejdet med betydningen af mine figurer og koncentreret mig om at male figurerne, så de fremhæver betydningen. Det har været stimulerende og givet mig lyst til at prøve andre former af. 

Marts 2019: Jeg er i øjeblikket i gang med nogle malerier, hvor jeg koncentrerer mig om at udvikle formerne. 

August 2018: Jeg har arbejdet med farvernes lysende karakter. Det kan være en udfordring at male på råt hørlærred, da det svækker farven ved ikke at reflektere lyset, som det hvide lærred gør. Det prøver jeg så at imødekomme i disse billeder. Samtidig har jeg sat halvcirklerne sammen, så de danner en ny figur, hvor mellemrummet bliver en figur i sig selv. Bevægelsen i figuren og de brudte flader er også en vigtig del af temaet her. 

 

 

Maj 2018: Nye motiver, men stadig de runde former. Jeg har arbejdet med timeglas-formen og har sat formerne sammen, så de dannner disse figurer. Og eksperimenteret videre med udtrykket, farverne og malemåden. 

Januar 2018: Jeg har fortsat mit arbejde med Coulor perceptions for at studere farvernes indflydelse på formerne og omvendt. Det har givet en del udfordringer, for det er ikke ligegyldigt, hvor jeg placerer farven, og hvordan jeg maler den. Jeg har arbejdet med nøjagtig de samme farver i malerierne. Jeg har arbejdet på lidt større formater - 70x100 cm - som også påvirker, hvordan farverne og formerne opleves. 

nye malerier af mette brinch

Oktober 2017: Dette er de første 3 billeder i en serie, jeg kalder Colour perceptions. Her har jeg gentaget motivet, men placeret farverne forskelligt for at undersøge, hvordan farverne påvirker kompositionen. 

 

 

Nye billeder af Mette Brinch

August 2017: Jeg har arbejdet videre med cirklen og trekanten. Jeg er begyngt at arbejde på råt hørlærred, så lærredet spiller med i udtrykket og eksperimenterer med flydende farver, skarpe kanter, tynde og tætte lag. Det er sværere at arbejde på det rå lærred, men virkningen er spændende og udtrykket bliver mere stofligt. Jeg er interesseret i at skabe et dynamisk udtryk gennem figurer, farver og malemåder. 

 

Nye malerier af Mette Brinch

Marts 2017: Jeg har i disse billeder arbejdet med rektanglet - et stort og et smalt. Jeg har i højere grad eksperimenteret med malemåder og ladet det få indflydelse på motiverne. Det har været interessant at arbejde med "kanter" og en smal form (mere stregmæssig) . 

 

 

 

Nye billeder af Mette Brinch

December 2016: Jeg har arbejdet med tre former i disse billeder; en trekant og to cirkler i forskellige størrelser. Jeg har undersøgt deres funktioner og egenskaber; trekanten med sin spidse form, linjer og hjørner; de to runde cirkler, den ene stor, den anden lille. Hvordan påvirker formerne hinanden? Jeg har arbejdet med en bestemt farvepalette, som jeg så har varieret og tilpasset ud fra hvert billede. Jeg har eksperimenteret med malemåder. Fx hvor løst eller flydende kan jeg male baggrunden uden at det går ud over virkningen af motivet? Og hvilken betydning får baggrunden så?

nye malerier af mette brinch

Oktober 2016: Det er så min første serie, hvor jeg er gået i dybden med to former; nemlig cirklen og ovalen. Jeg har undersøgt deres betydninger og egenskaber, og hvordan de adskiller sig fra hinanden: Cirklen, som med sin runde form, står for gentagelsen, det statiske og det universelle; over for ovalen, som adskiller sig ved sine lige flader, som kan stå og ligge, og som står for noget mere aktivt. Jeg har varieret mine malemåder, og malet både tyndt og tæt, for at fremhæve formernes betydning. Farverne har jeg afstemt, så billederne taler til hinanden. 

 

nye malerier af mette brinch

August 2016: Jeg har arbejdet i små formater (50x40 cm) og eksperimenteret med former og farver. Dette er starten på en større serieproduktion, hvor jeg vil gå i dybden med de forskellige former og eksperimentere med malemåder.