OM

billedkunstner-mette-brinch

Det, der kendetegner mine billeder, er min interesse for kompositioner, farver og former. Mit billedsprog er stramt komponeret med felter i rene farver, og jeg dyrker farvernes toner. 

Jeg arbejder i serier, og i hver serie går jeg i dybden med motivet og farverne for at afprøve deres muligheder. I mine billeder forsøger jeg at skabe spænding mellem figurer og farver, samtidig med at de har et poetisk og æstetisk udtryk.

I øjeblikket er jeg meget optaget af halvcirkler, fordi de både er runde og milde, skarpe og hårde. Når de kombineres, kan de give mange forskellige udtryk. I min arbejdsproces eksperimenterer jeg med disse former, indtil der bliver skabt et poetisk udtryk. Jeg eksperimenterer med malemåder og materiale for at fremhæve udtrykket. Jeg arbejder med bemalet og ubemalet hørlærred samt tætte og tynde lag, hvor jeg påfører malingen i mange lag. 

Oprindelig er jeg uddannet cand.comm. i dansk og kommunikation fra Roskilde Universitet og har i mange år arbejdet som kommunikationschef i Københavns Kommune. I 2014 valgte jeg at etablere mig som billedkunstner og fik atelierplads i et kunstnerfælleskab i en gammel margarinefabrik i Nærum. 

Jeg har udstillet på Kunstnernes Sommerudstilling på Vestjyllands Kunstmuseum i 2018, '19 '20 og '21 og udstiller løbende i kunstforeninger. 


Jeg har skrevet om mine igangværende malerier, mine idéer, tanker og arbejdsprocesser. Det finder du under nye arbejder.

Du kan se alle mine billeder under malerier.